18 Kasım 2021 Perşembe

My Name

 









Adı: My Name | Undercover  | 언더커버
Tür: Dram, Aksiyon, Suç
Yönetmen: Kim Jin-Min
Senarist: Kim Ba-Da
Yapım Şirketi: Studio Santa Claus
Yayıncı: Netflix
Bölüm Sayısı: 8
Yayın Tarihi: 15 Ekim 2021










                    Han So-Hee                   Park Hee-Soon                          Ahn Bo-Hyun
                                                                                                               
                   (Yoon Ji-Woo )             (  Choi Moo-Jin)                      ( Jeon Pil-Do)



Konusu

Dizi, babasının ölümüyle ilgili gerçeği öğrenmek için bir organize suç çetesine katılan Yoon Ji-Woo’nun (Han So-Hee) etrafında dönmektedir. Yoon Ji-Woo, uyuşturucu karteli olan Dongcheonpa için çalışmaktadır. Babasının ölüm nedenini ortaya çıkarmak için Dongcheonpa’nın köstebeği olur ve polis departmanındaki uyuşturucu araştırma biriminde çalışmaya başlamasını konu alır.



Han So-Hee dizide babasının intikam ateşi ile yanıp tutuşan Yoon Ji-Woo karakterini canlandırmaktadır. Bir uyuşturucu kartelinin köstebeği olarak polislerin arasına karışır.



Ahn Bo-Hyun dizide uyuşturucu araştırma biriminde görevli bir dedektif olan Jeon Pil-Do karakterini canlandırmaktadır. Yasalara ve kurallara sıkı sıkı bağlı olan birisidir ve Yoon Ji-Woo’nun (Han So-Hee) ortağıdır.




Park Hee-Soon dizide Kore'nin en büyük uyuşturucu çetesi Dongcheonpa’nın patronu olan Choi Moo-Jin karakterini canlandırmaktadır. Yoon Ji-Woo’nun (Han So-Hee) babasının intikamını almasına yardım ediyor gibi görünse de gerçek amacını okumak kolay değildir.




Diziyi izleyenler ikiye ayılır 50 yaşında olmasına rağmen bir mafya babası olan Park Hee-Soon 'a aşık olanlar ve dedektif rolünde izlediğimiz Ahn Bo-Hyun  'a aşık olanlar.Siz kime aşık oldunuz diyizi izlerken acaba ?




Squid Game



Adı: Squid Game | Round Six | 오징어 게임
Tür: Gerilim, Gizem
Yönetmen: Hwang Dong-Hyuk
Senarist: Hwang Dong-Hyuk
Yapım Şirketi: Siren Pictures Inc.
Yayıncı: Netflix
imdb: 8,3
Bölüm Sayısı: 9
Yapım Yılı: 2020
Yayın Tarihi: 17 Eylül 2021
Yayın Günleri ve Saati: Cuma
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore



Bugünün dizisi sadece Güney Kore'yi değil tüm dünyayı etkisi altına alan  Squid Game den bahsetmek istiyorum.Dizi ye benim başlama sebebim konuk oyuncu olarak gördüğüm Gong Yoo oldu.Kendisini uzun zamandır ekranlarda görmediğimiz oyuncuyu yıllar sonra görünce sanırım ben kadar herkez mutlu oldu. 




Gelelim dizimizin konusuna.



Dizi, para sıkıntısı çeken bir grup insanın   45.6 Milyar Won ödüllü hayatta kalma oyununa katılmasını konu almaktadır

Dizide ilk bölümde izleyip ağzımızı açık bırakan ilk oyundan bahsetmek istiyorum.


Devasa bebeğimizin oyunuyla başlayan  dizide  hareket eden kişilerin ölümüyle sonlanan dizi de sonrasın da  herkesin evde de denediği Güney Kore 'nin ünlü dalgona şekeri ile olan oyunu izledik. 







Dizi senaryosu kadar oyuncularıyla da ses getirdi Gelelim bu muhteşem dizinin oyuncu kadrosuna...


OYUNCULAR



Lee Jung-Jae-Ki-Hoon

Lee Jung-Jae dizide hayatta kalma oyununa katılan Ki-Hoon  (456 ) karakterini izlediğimiz oyuncu . Çalıştığı şirket yeniden yapılandırmaya gittikten sonra işine son verilir. Bu yüzden büyük para ödüllü  hayatta kalma oyununa katılmaya karar verir.





Park Hae-Soo-Sang-Woo

Park Hae-Soo dizide hayatta kalma oyununa katılan Sang-Woo karakterini canlandırmaktadır. Sang-Woo yoksul bir aileye sahiptir ama buna rağmen, prestijli bir üniversiteden mezun olur ve iyi bir işe girer. Ancak, çalıştığı şirket, fonlarını kötüye kullanılması nedeniyle bir krizle karşı karşıya kalır ve kendisini bu oyunun içerisinde bulur.





Jung Ho Yeon -   Kang Sae Byeok 



 Dizinin 067 numarası olarak izlediğimiz Jung Ho Yeon güzelliği ile herkesi büyüledi.Diziden sonra en çok adından söz ettiren oyuncu insatgram da 23,6 milyon takipçiyle rekora imza attı.





Wi Ha Joon - Hwang Jun Ho

Gelelim dizimizin yakışılısı Wi Ha Joon 'a . Kaybolan abisini bulmak için oyuna dahil olan  polis rolüyle Hwang Jun Ho olarak izledik.







Lee Byung Hun - Hwang In Ho
Lee Byung Hun dizide  maskeli   Hwang In Ho olarak izledik.