31 Ekim 2017 Salı

Adı: Age of Youth 2 | 청춘시대2
Tür: Dram, Romantik, Gençlik
Yönetmen: Lee Tae-Gon
Senarist: Park Yeon-Sun
Yayıncı: JTBC
Sezon: 2
Yapım Yılı: 2017
Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2017
Yayın Günleri ve Saati: Cuma & Cumartesi – 23:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

Oyuncular

Han Ye-Ri
Yoon Jin-Myung
Han Seung-Yeon
Jung Ye-Eun
Park Eun-Bin
Song Ji-Won
Ji Woo
Yoo Eun-Jae
Choi A-Ra
Jo Eun
Kim Min-Suk
Seo Jang-Hoon
An Woo-Yeon
He Im-Dal
Son Seung-Won
Im Sung-Min
Shin Hyun-Soo
Yoon Jong-Yeol

Genelde Kore dizilerinde 2. sezon olmuyor ama Age of Youth 2. sezonu ile ekranlara gelicek.1. sezonu izlerken çok keyif almıştım tabiki 2. sezon haberi ile havalara uçtum.


Dizi, ilk sezonunun kaldığı yerden 1 yıl sonra 'Belle Epoque' evini paylaşan 5 kızın (Han Ye-Ri, Han Seung-Yeon, Park Eun-Bin, Ji Woo, Choi A-Ra) etrafında dönmektedir tabikide geçen zaman süresince kızlarımızın hayatında değişiklikler olmuştur.


 Han Ye-Ri dizide iktisat bölümünden mezun olan Yoon Jin-Myung karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri Çin’de 1 yıl geçirdikten sonra Kore’ye geri dönmüş ve iyi bir iş bulmuştur. 
Han Seung-Yeon dizide beslenme uzmanlığı bölümünde okuyan Jung Ye-Eun karakterini ile izleyip sevmiştik. Onun karakteri, erkek arkadaşı ile yaşadığı olayların kötü etkisinden dolayı 1 yıl okulunu dondurmuştur ve artık üniversiteye geri dönmüştür. 
Park Eun-Bin dizide medya öğrencisi olan Song Ji-Won olarak izlemiştik. Onun karakteri geçen bir yıl boyunca hâlâ kendine bir erkek arkadaş bulmamıştır. 
Ji Woo dizide psikoloji bölümünde okuyan Yoo Eun-Jae (1. sezonda Park Hye-Soo canlandırmıştı).Onun karakteri, erkek arkadaşından yeni ayrılmıştır ve bu yüzden duygusal olarak bunalımdadırç
Choi A-Ra dizide kızların yeni ev arkadaşı olan Jo Eun olarak dizide olucakO, Kang Yi-Na’nın (Hwa Young) boşalttığı oda da kalmaya başlar. – "Siyah ve kısa saçı ile bu çocuk 'Belle Epoque'un yeni yüzü."




  Ve dizimiz final yaptı ... tek kelimeyle 14 bölümü bayılarak izlediğim sezonun en iyi yapımlarından biriydi.1. sezonu severek izlediğim dizide 2. sezon kesinlikle muhteşemdi.Yenı karakterler diziye  enerji katmış.



Bu ikiliye bayıldım iki insan ancak bu kadar uyumlu olabilirdi. 3. sezonu sabırsızlıkla bekliyorum artık bu sezonda iklimiz sevgili olsun...


3. sezon için geri sayım başlasın o zaman .............





27 Ekim 2017 Cuma

Witch’s Court


Adı: Witch’s Court | Don't Believe Her | 마녀의 법정
Tür: Romantik
Yönetmen: Kim Young-Kyoon
Senarist: Jung Do-Yoon
Yayıncı: KBS2
daum: 7.1
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2017
Yayın Tarihi: 9 Ekim 2017 - 28 Kasım 2017
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 22:00
Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore

Konusu:

Ma Yi-Deum 7 yıl savcılık yaptı. Vakaları kazanmak için bazen ciddi yöntemler kullanmaktadır. Bir gün, Ma Yi-Deum sadece cinsel suçlarla ilgilenen özel bir bölüme gönderilir.



Dizinin başrollaerinde Jung Ryeo-Won dizide 7 yıldır savcı olarak görev alan Ma Yi-Deum karakterini canlandırmaktadır. Yi-Deum alanında agresif soruşturma yöntemlerinin yanı sıra etkili ve her zaman davaları kazanan bir savcı olarak tanınmaktadır.
   

Ve diğer başrol oyuncumuz Tunnel dizisinde yardımcı erkek rolde izlediğim ve kesinlikle başrolde olmalı dediğim oyuncu Yoon Hyun-Min  karşımızda. Yoon Hyun-Min dizide göreve yeni başlamış bir savcı olan Yeo Jin-Wook karakterini canlandırmaktadır. Güçlü adalet duygusundan dolayı doktor olmaktan vazgeçip hukuk okumuştur. 

2017 yılının sonlarına doğru kaliteli yapımlardan birisi kesinlikle daha ilk bölümden diziye bağımlı oluyorsunuz.Yoon Hyun-Min oyunluğuna zaten hayrandım bu dizide bir kez daha hayran oldum. Jung Ryeo-Won oyunculuğu çok şaşırttı beni kesinlikle rolünün hakkını veriyor ve savcı kızımızın ukala ,kimseyi umursamaz tavrına, davaları kazanmak için yaptığı sıradışı yollara başvurmasına  hayran oluyorsunuz.






23 Ekim 2017 Pazartesi

Because This Is My First Life



Adı: Because This Is My First Life | This Life Is Our First | 이번 생은 처음이라

Tür: Dram, Romantik, Komedi
Yönetmen: Park Joon-Hwa
Senarist: Yoon Nan-Joong
Yayıncı: tvN
daum: 8.5
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2017
Yayın Tarihi: 9 Ekim 2017 - 28 Kasım 2017
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 22:50
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


Konusu:
Nam Se Hee (Lee Min Ki) 30'larında bekar bir adamdır.Evlenmemeyi tercih etmiştir. Kendi evi vardır ancak ipotek borcu vardır.
Yoon Ji Ho (Jung So Min) 30'larında bekar bir kadındır. Evi yoktur ve olanlara imrenmektedir. Mali sıkıntıları yüzünden flörtten uzak durmaktadır. Yoon Ji Ho, Nam Se Hee'nin evinde yaşamaya başlar ve ev arkadaşı olurlar.






Gelelim dizimizin oyuncularına başrollerde Lee Min Ki - Nam Se Hee karakterinde kendisini ekranlarda görmeyeli çok uzun zaman olmuştu kesinlikle dönüşü başarılı bir yapımla olmuş. Jung So Min | Yoon Ji Ho karakteriyle izlediğimiz dizide en son
My Father is Strange dizisinde oynamıştı ve benim için diğer önemli bir oyuncu Kim Min Sook | Sim Won Seok karakteriyle karşımızda Age of Youth 2 sezonunda ilk kez izlediğim oyuncuğu bu yapımda görmek çok mutlu etti beni.







10 Ekim 2017 Salı

20th Century Boy and Girl


Adı: 20th Century Boy and Girl | 20세기 소년소녀
Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Lee Dong-Yoon
Senarist: Lee Sun-Hye
Yapım Şirketi: -
Yayıncı: MBC
Bölüm Sayısı: 32
Yapım Yılı: 2017
Yayın Tarihi: 9 Ekim 2017
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 22:00
Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore



Konusu:

Dizi, aynı mahallede büyüyen ve aralarında derin bir dostluk oluşan 35 yaşındaki üç bekar bayanın  sevgisini ve arkadaşlığını  anlatmaktadır.
Han Ye-Seul dizide eski bir idol olan oyuncu Sa Jin-Jin karakteridir  hiçbir zaman bir erkek arkadaşı olmamıştır.
Kim Ji-Suk dizide 35 yaşındaki Gong Ji-Won karakteridir ve  Harvard mezunu bir yatırım bankacısıdır. Onun hiçbir zaman bir kız arkadaşı olmamıştır.
Lee Sang-Woo dizde eski bir oyuncu olan Anthony karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, hayranı olan Sa Jin-Jin’e (Han Ye-Seul) karşı romantik duygular beslemeye başlar.
Oyuncular


Han Ye Seul- Sa Jin Jin
Kim Ji Suk - Gong Ji Won
Lee Sang Woo -Anthony
Ryu Hyun Kyung -Han Ah Reum 

Başrol oyuncularımız Han Ye Seul daha önce Madame Antoine dizisinde izlemiştim diğer oyuncumuz Kim Ji Suk ilk 2012 yapımı I Need Romance 2dizisinde izleyip ordaki karakterine hayran olduğum oyuncu...Hemen hatırlatma yapalım dizi konusunda.Bence keyifli bir romantik komedi dizisi izleyecek gibiyiz.






 

Money Flower


Adı: Money Flower | Money Bouquet | 돈 꽃
Tür: Dram
Yönetmen: Lee Hyeong-Sun
Senarist: Lee Myung-Hee
Yayıncı: MBC
Bölüm Sayısı: 50
Yapım Yılı: 2017 - 2018
Yayın Tarihi: 4 Kasım 2017
Yayın Günleri ve Saati: Cumartesi & Pazar – 22:00
Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore

Dizinin konusu para  tarafından yönlendirilen insanların hikayesini anlatmaktadır.

Jang-Hyuk dizide bir yetimhanede büyüyen Kang Pil-Joo karakterini canlandırmakta ve şimdi, bir şirketin yasal takımının müdürlüğünü yapmaktadır. Zekâsı ve mükemmel iş performansı sayesinde çalıştığı şirketinin ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. Bu yüzden, iş arkadaşları tarafından kıskanılmaktadır.
Park Se-Young dizide bir ortaokulda fen bilgisi öğretmeni olan Na Mo-Hyun karakterini canlandırmaktadır. Aynı zamanda çevreci bir aktivisttir. İyi bir dinleyicidir ve eğlenmeyi seven özgür ruhlu birisidir. Kaderindeki ruh eşini bulmayı hayal etmektedir.
  Dizinin başrollerini Jang-Hyuk ve Park Se-Young paylaşmakta.Shine or Go Crazy ,Beautiful Mind ve en son Voice dizilerinde Jang-Hyuk izlemiştim.Özellikle Beautiful Mind dizisindeki oyunculuğu muhteşemdi ve bu dizide başrol oyuncularımız Jang-Hyuk ve Park Se-Young 'u  beraber  izlemiştik.Bu dizide de uyumlarının güzel olacağına eminim.