27 Eylül 2017 Çarşamba

Black






Adı: Black | 블랙
Tür: Romantik, Fantastik, Gizem
Yönetmen: Kim Hong-Sun
Senarist: Choi Ran
Yayıncı: OCN
Yapım Yılı: 2017
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2017
Yayın Günleri ve Saati: Cumartesi & Pazar – 22:20
Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore

OYUNCULAR



                      Song Seung-Hun                  Go Ara


14 Ekimde OCN kanalında yeni bir dizi başlayacak Black.... Başrollerde en son Saimdang, the Herstory dizisinde izlediğimiz efsana yaşlanmayana ,yakışıklı oyuncu     Song Seung-Hun  ve 2017 yılında oyuncu kadrosuyla ses getiren Hwarang dizisinde  da rol alan Go Ara paylaşmakta.


 Dizinin senaristliğini ise 2008 yapımı "Iljimae" ve 2014 yapımı "God's Gift - 14 Days" dizilerini kaleme alan Choi Ran yapmaktadır.   Dizinin yönetmen koltuğunda 2012 yapımı "Liar Game", 2016 yapımı "Pied Piper" ve 2017 yapımı "Voice" dizilerinin yönetmeni Kim Hong-Sun oturmaktadır. 

Konusu:

Song Seung-Hun dizide bir ölüm meleği olan Black  karakterini  canlandırmaktadır  ve dedektif olan bir insanın vücudunu ödünç alarak Ha-Ram (Go Ara) adındaki bir insan kadına âşık olur. Ancak, cennetin kuralları çiğnediği için dünya hakkındaki anıları silinir.
Oyuncu kadrosu muhteşem,senaryo ilgi çekici romantik aşk dolu bir hikayeye bizi bekler....

Dizinin yayınlanan ilk pragmanı...




22 Eylül 2017 Cuma

The King Loves l The King in Love







Adı: The King in Love | King Loves | 왕은 사랑한다
Tür: Dram, Tarih, Romantik
Yönetmen: Kim Sang-Hyub
Senarist: Kim Yi-Ryung (roman), Song Ji-Na
Yayıncı: MBC
daum: 5.9
Bölüm Sayısı: 40 
Yapım Yılı: 2016 - 2017 
Yayın Tarihi: 17 Temmuz 2017 - 19 Eylül 2017 
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 22:00 
Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore

OYUNCULAR
 Siwan
                                                     
Wang Won



 YoonA

Eun San







Hong Jong-Hyun
Wang Rin


2017 yaz döneminde senaryosu ,oyuncuları ve özellikle çekimleriyle beni ilk bölümden kendine hayran bırakan dizi The King Loves....Dizinin senaristi Song Ji Na kendisi 2012 yapımı Faith ve 2014 yapımı Healer dizilerinin senaristi.Başarılı yapımlara imza atan senaristimizden yine mukemmel bir senaryo ile karşımızda.

Başrollerde Siwan dizide Goryeo Krallığı’nın velihat prensi Wang Won karakterini canlandırmakta ve karakteri, sevimli bir görünüme sahip olmasına rağmen Goryeo Krallığı’nın topraklarını genişletmek konusunda büyük bir arzusu olan yakışıklı velihat prensimiz.



YoonA dizide zengin bir asilzadenin kızı olan San karakterini canlandırmakta ama ailevi sebeplerden dolayı farklı bir hayat yaşamaktadır.

Hong Jong-Hyun dizide, Veliaht Prens Wang Won’un (Siwan) koruması ve yakın arkadaşı olan Wang Rin karakterinidir ve Veliaht Prens Wang Won’un aralarında kardeşçe bir bağ vardır. Onun karakteri, kraliyet ailesinin soyundan gelmektedir. Kendisini ilk kez Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo  dizisinde izledim ve ordaki karekterine gıcık olmuştum burdaki Wang Rin  bakalım dizinin ilerleyen bölümlerinde nasıl birisi olucak görücez.


Konusu:

Dizi, Goryeo Krallığı döneminde geçmektedir. Goryeo’nun veliaht prensi Wang Won (Siwan) ve onun en yakın arkadaşı olan koruması Wang Rin (Hong Jong-Hyun) zengin bir asilzadenin kızı olan Eun San (YoonA) ile karşılaşır. Üçü iyi arkadaş olurlar ama çok geçmeden hem Wang Won hem de Wang Rin’in Eun San’a aşık olur ve her şey değişecektir.




Yazıyı ilk yazmaya başladığım da dizi henüz yeni yayınlanmaya başlamıştı.Final yapan dizi hakkında yazımı güncellemek istedim.3 iyi arkadaş olan Won,San ve Rin arasındaki aşkı konu alan dizide finali bana göre olaydı.Gerçek aşkı dostluğu, arkadaşlığı 40 bölümde okadar güzel anlattılar ki  bize.Herkes tarafından kıskanılacak bir arkadaşlık hikayesi izledim.

Dizinin en güzel sahnesiydi bence...








 Genelde Kore dizilerinde hep ikinci adam rolunde birisi olmuştur ama her zaman başrol oyuncusu esas kızı almıştır.Romandan uyarlama olan dizide senaristi Song Ji-Na  finalde ters köşe yaparak  ekrana kitledi. Rin ve San fanatikleri için mutlu son olan dizide ki bende başından beri o iksini yakıştırmıştım ama final sahnesinde ki Won'un ağlama sahnesi beni benden aldı. Won ve San aşık olacak diye düşünürken San'ın Rin 'e aşık olması ve finalde beraber gitmesi bana göre olaydı.








Bu resim karesi beni benden alan sahne oldu ağla ağla içim çıktı. Şimdiye kadar izlediğim dizilerde sadece bir dizi olmuştu tekrararını izlemeye cesaret edemeğim. Uncontrollably Fond izlemeyen yoktur sanırım Kim Woo Bin ve Suzy başrollerde olduğu muhteşem bir diziydi..Son iki bölümünde okadar çok ağlamıştım ki tekrar izlemeye cesaret edemedim. Sanırım ikinci dizimde The King Loves olucak .


20 Eylül 2017 Çarşamba

G-Dragon ~ Kwon Ji-Yong




   G-Dragon Bigbang Grubunun lideri. 18 Ağustos 1988 Seul doğumlu nüfüstaki ismi Kwon Ji-Yong Korece Ejderha anlamında olan ismi hepimizin bildiği G-Dragon ismiyle ününe ün kattı.Çok ilginç bir hayat hikayesi var henüz 8 yaşındayken SM Entertainment 'e stajer olarak çalışmaya başlıyor ve sonrasında hayatının dönüm noktası olucak YG Entertainment 'e geçiş yapmasıyla ilk çıkışını 2001 yılında gerçekleştiriyor.Kim derdiki bu ufaklık dünya starı olucak.





Ufaklıktan belliymiş çılgın bir kpop yıldızı olacağı.Anne babası be ablasıyla mutevazi bir aile hayatı olan G-Dragon çok küçük yaşta şarkı sözü yazmaya başlıyor..Kim derdiki 160 adet telif hakkı şarkısının ona ait olacağını.



2000 yılında grup arkadaşı Taeyang ile birlikte 6 yıllık eğitimden sonra 2006 yılında onlara katılan 3 kişiyle birlikte Big Bang grubu adıyla çıkışını yapıyor.Sonrasında solo albümleriylede bizi mest etmeye devam ediyor.Bir röportajında okumuştum 
Taeyang ile ölene kadar dostu olarak kalmasını istediğini.Çocukluk arkadaşıydı her sıkıntıyı beraber yaşayarak büyüdüler iyi birer dost olarak kaldırlar.Kıskanılacak türden bir arkadaşlıkları var.

Dışarıya vurduğu çılgınlığın altında bence hala içinde hüzünlü bir çocuk barındırıyor G-Dragon.İdol haline geldikten sonra sevgili iddalarıyla basında fazlasıyla yer alıyor .Kiko Mizuhara Japon model ile adı anılmaya başladıktan sonra kızımız daha da ünleniyor her ikiside inkar etsede ilişkilerini beraber çekilmiş resimleri paylaşıldıktan sonra  aşklarını yaşamaya devam ediyorlar.



Tabiki hayranları Kiko yu yanına yakıştıramıyorlar ve her seferinde nefret yorumları yazmaya devam ediyorlar.Kızımız  fazlazıyla rahat olduğundan aykırı  Sns paylaşımları dikkat çekiyor.Bir süre sonra ilişkileri bitiyor be Kiko başka biriyle ilişkisi olduğunu açıklıyor.G-Dragon  bu haberlerden sonra  yaptığı şarkı çok ses getiriyor.



 Ayrılık sonrası zor zamanlar geçiren G-Dragon sürekli alkol alıyor ve tuhaf paylaşımlarda bulunuyor sonrasında özür diliyor.Bir süre sonra uyuşturucu kullandığı iddası ile ilgili sıkıntı çekmeye başlasada hayranlarının desteğiyle sorun çözüyor.

G-Dragon denince akla dövmeleri ve sürekli değişen saç şekli , rengi gelir. İçinde yaşadığı Ruh halinden kaynaklı kendini değiştirdiğini düşünmüşümdür hep.







Moda ikonu haline gelen G-Dragon giyim tarzı,ojeleri takılarıyla Güney Kore de olduğu kadar dünya markalarının da dikkatini çeker.Bir çok markanın peşinde koştuğu G-Dragon  şuan Chanel in marka yüzü.





























2015'te açtığı Peaceminusone (barıştan bir eksik) sergisiyle aynı ismi taşıyan bir markası var.Geçtiğimiz yaz Paris'te ,başka bir marka ile işbirliği yaparak Peaceminusone logolu sweatshirtleri satışa sunmuştu.Ayrıca Peaceminusone markası ile ünlü tasarımcı Giuseppe Zanotti ile işbirliğinde bulunarak geçtiğimiz yaz bir ayakkabı koleksiyonuda çıkarttı.




G Dragon, hem sınırları zorlamayı seven hemde sınırlara bağlı kalmayı seven kişiliğyle bazen herkesin giyemeyeceği şeyleri giyip normal günlük bir tarzmış gibi taşıyor,bazense aslında herkesin giydiklerini giyip ufak detaylarla bir tüm ilgiyi üstüne çekmeyi  başarıyor.
G-Dragon hayatıyla ,yaşamıyla bize parıltılı gözüksede eminim çok büyük zorluklar yaşamıştır ve belkide hala yaşıyordur ve şuanki aykırı kişiliğinin ardında  dış kabuğu sert bir mizaca sahip olsada içinde çok farklı bir kişilik olduğunu düşündüğüm insanlardan birisi.Sosyal medyayı çok iyi kullanan sürekli yaptığı paylaşımlarla kıyafetleriyle söz ettiren G-Dragon iyiki hayatımızdasın diyorum.Haftaya Paris 'te konseri varmış pasaportum olsaydı kesin bir çılgınlık yapıp konserine gitmek sahnede izlemek isterdim.Kendimi alamıyorum bağımlılık etkisi yaratıyor benim üstümde şikayetçide değilim.Giyim tarzı  yaşam şekliyle ilgilenmiyorum sesi ve dansları ilgi alanım olunca en büyük fanlarından biri oluyorum kendisinin bundan haber olmasa da :)Sanırım Türki'ye ye gelmek gibi bir şansı yoktur.O zaman napıyoruz tabikide Son albümünü dinlemeye devam ediyoruz...



19 Eylül 2017 Salı

Big Bang -빅뱅



Grup üyeleri:



G-Dragon / Ji-yong Kwon
Tae Yang / Yeong-bae Dong
TOP / Seung-hyeon Choi
Dae Sung / Dae-seong Kang
Seung-Ri / Seung-hyeon Lee

Efsane Kpop Grubu BigBang...Big-Bang den çok G-Dragon seven biri olarak grup hakkındaki bilgileri paylaşmak istedim.Tabikide G-Dragon için ayrı bir paylaşım yapmadan olmazdı :)

 BigBang; G-Dragon,Taeyang,T.O.P,Daesung ve Seungri'den oluşan gurup YG Entertainment bünyesinde 2000 yılından beri birlikte eğitim gören G-Dragon ve Taeyang'ın yanına 2006 yılında T.O.P, Daesung ve Seungri'ninde katılmasıyla 2006 yılında grup olarak çıkış yaptılar. Çıkışlarından itibaren Kore'nin en başarılı gruplarından biri haline geldiler ve birçok hit şarkıya imza attılar "Lies'',"Haru Haru","Sunset Glow","Last Farewell","Gara Gara Go","My Heaven","Tonight", "Fantastic Baby","Bad Boy","Blue","Tell Me Goodbye","Monster" bunlardan sadece bazıları. 2011'de MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Sanatçı ödülünü  ve MTV'den ödül kazanan 2. Koreli sanatçı ünvanını kazandılar. 17 Kasım 2013'de Saitama'da başlayıp 13 Ocak 2014'de Osaka'da biten tur boyunca BigBang 17 konser verdi.  Made World Tour kapsamında 66 konser verip 1 milyon 500 binden fazla kişiye konser vermeyi başardılar ve konser turları boyunca en çok kişiye konser veren Asyalı Grup olarak tarihe geçtiler ayrıca Made Tour'un Japonya ayağında verdikleri Dome konserleriyle 4 sene üst üste Dome'larda konser vermeyi başaran ilk yabancı grup olmayı başardılar.

G-Dragon 



Sahne Adı: G-the Dragon (지 드래곤) 
Doğum Adı: Kwon Ji Yong (권지용) 
Pozisyon: Lider, Ana Rapçi, Vokalist, Grup Yüzü 
Doğum: 18 Ağustos 1988 
Burcu: Aslan 
Doğum Yeri: Seoul, Güney Kore 
Boy: 177 cm (5'10 ") 
Ağırlık: 58 kg 


Güney Kore'de Seul'de dünyaya geldi. Kwon Dami adında bir kız kardeşi var.  Super Junior'dan TOP ve Kangin'in çocukluk arkadaşlarıdır. 7 yaşındayken "Little Roora" üyesi oldu. 8 yaşındayken SM Entertainment stajyer oldu. 12 yaşındayken YGE stajyeri oldu. 12 yaşından beri başka BigBang üyesi olan Taeyang ile birlikte eğitim aldılar.2PM JunK, stajyerken GD'nin en yakın arkadaşıydı.  Başlangıçta, Taeyang ve G-DRAGON hip-hop ikilisi GDYB olarak ilk altı yıl hazırlandı, ancak plan değişti ve 3 üye daha eklendi. GD, gerçek hayatta son derece utangaç ve mütevazidir. Grubun ana besteci ve yapımcısıdır. En çok şarkı telif ücreti alan Kpop idolüdür (kendi besteleri için). En sevdiği renkler sarı ve beyaz. - En çok sevdiği yemek Ganjang gaejang'dır .



Solo ALbümleri:
  • "This Love" (2006) (Single)
  • "Heartbreaker" (2009) (Albüm)
  • "GD & TOP" (2010) (Ortak Albüm)
  • "One Of a Kind" (2012) (Albüm)
  • "Coup D'eatat (2013) (Albüm)
  • "Good Boy" (2014) (Single - Taeyang ile)
  • Kwon Ji Yong82017)(Albüm) 

                              Taeyang 


Taeyang Made serisi
Sahne Adı: Taeyang (태양) 
Doğum Adı: Dong Yong Bae (동영배) 
Pozisyon: Ana Vokalist, Ana Dansçı 
Doğum tarihi: 18 Mayıs 1988 
Burç: Boğa 
Doğum Yeri: Ujeongbu, Gyeonggi-do, Güney Kore 
Boy: 174 cm  
Ağırlık: 56 kg 
Kan Türü: B 
Güney Koreli Gyeonggi-do Ujeongbu'da doğdu.  Ağabeyi, aktör Dong Hyun-bae dir.Sahne adı Taeyang Güneş'tir. - Piyanoyu çalabilmesinin yanı sıra İngilizce, Japonca ve Korece dillerini çok iyi konuşabiliriyor. G-Dragon'u 12 yaşından beri tanıyan Taeyang birlikte eğitim gördüler. Başlangıçta, Taeyang ve G-DRAGON hip-hop ikilisi GDYB olarak ilk altı yıl hazırlandı, ancak plan değiştirildi ve 3 üye daha eklendi.  
 Kendisine dindar bir katolik olarak bilinir; inancından esinlenilmiş birkaç dövmesi vardır. En sevdiği yemek Yakiniku (ızgara et yemekleri) - TaeYang, etkileyici vokal yetenekleriyle tanınır, aslında bir rapçi olarak eğitilmişti ancak BIGBANG'da bir şarkıcı olarak yerini aldı.
Solo Albümleri:

  • "My Girl" (2006) (Single)
  • "HOT" (2008) (Albüm)
  • "Where U At" (2009) (Single)
  • "Wedding Dress" (2009) (Single)
  • "Solar" (2010) (Albüm)
  • "Solar İnternational" (2010) (Özel Sürüm)
  • "Ringa Linga" (2013) (Single)
  • "Rise" (2014) (Albüm)
  • "Good Boy" (2014) (Single - G-Dragon ile)
  • White Night (2017)

TOP 

Sahne Adı: ÜST (최승현) 
Doğum Adı: Choi Seung-hyun (최승현) 
Pozisyon: Rapçi, Şarkıcılığına aday, Görsel Kurşun 
: Doğum Kasım 4, 1987 
Burcu: Akrep 
Doğum Yeri: Seul, Güney Kore 
Boy: 181 cm 
Ağırlık: 65 kg 
Kan Türü: B 

Seul, Güney Kore'de doğdu. Choi Hye Yoon adında büyük bir kız kardeşi var. O, G-Dragon'un çocukluk arkadaşlarıdır. YG tarafından ilk reddedildi, çünkü bir idol olmak için fazla kilolu olduğunu söylediler.Böylece eve gitti ve 40 gün içinde 20 kg kaybetti.  "Iris" ve "Ben Sam'im" tiyatrolarında rol aldı. G-Dragon'la birlikte "GD & TOP" adlı bir alt birimin bir parçasıdır .Hobileri: kitap okumak, yüzmek ve aptalca şeyler yapmaktır. 

Taeyang'ın bir kız olsaydı onunla çıkacağını söylemiş :) TOP, 9 Şubat 2017'de askere alındı ​​ve ordu görevini askere alınan bir polis memuru olarak başladı esrar kullandığı gerekçesiyle sıkıntılı günler yaşadı.
Daesung 
Sahne Adı: Daesung (대성) 
Doğum Adı: Kang Daesung (강대성) 
Pozisyon: Kurşun Vokalist 
Doğum tarihi: 26 Nisan 1989 
Burç:  Boğa 
Doğum Yeri: Incheon, Güney Kore 
Boy: 178 cm  
Ağırlık: 63 kg
Kan Şekli: O 

Incheon, Güney Kore'de dünyaya geldi.  Bora adlı büyük bir kız kardeşi var.Onun takma adlarından biri "Gülen Melek" dir. Daesung, Big Bang'in üçüncü seçilmiş üyesidir. Daesung bir gece  anne-babasının evine giderken, bir taksi arabasının yan tarafa çekildiğini fark etti. Bakmaya  gittiğinde, bir önceki kazadan yola uzanan bir adamın yanına koştu. Adam öldü ve Daesung okadar çok üzüldü ki yılın geri kalanında tüm Idol görünümlerini sona erdirme kararı aldı. Yılın geri kalanında evde kaldı ve / veya kiliseye gitti.

Japonya'da çok popüler, Japonya'da onu seksi ve kötü bir çocuk olarak görüyorlar.
Seungri


Sahne Adı: Seungri (승리) 
Doğum Adı: Lee Seung Hyun (이승현) 
Pozisyon: Dancer, Şarkıcılığına aday, Maknae Kurşun 
 Doğum Tarihi: 12 Aralık 1990 
Burcu: Yay 
Doğum Yeri: Gwangju, Güney Kore 
Boy: 177 cm 
Ağırlık: 60 kg  
Kan Şekli: Bir 

 Gwangju, Güney Kore'de doğdu.  Hanna adında bir kız kardeşi var.  Seungri'nin adı "Panda", hayranları ve diğer üyeler tarafından karanlık göz çevrelerinden dolayı bir panda yı andırdığını söylüyorlar :). Ayrıca panda eşyaları toplamayı sever. - Başlangıçta, G-Dragon, BigBang'ın 5 üyeli olmasıyla sonuçlandı ve Seungri'yi tamamen üç ay boyunca görmezden geldi. 

Seungri başlangıçta BIGBANG'dan elendi ama sonrasında gruba dahil oldu.G-Dragon ile yapılan ir röportajda Seungri 'nin geceleri dışarı çıkmasından hoşanmadığını söylemiş. 

Kore Albümleri


Stüdyo Albümleri
  • "Bigbang VOL.1" (2006)
  • "Remember" (2008)
  • "Made" (2015)

Genişletilmiş Albümleri
  • "Always" (2007)
  • "Hot İssue" (2007)
  • "Stand Up" (2008)
  • "Tonight" (2011)
  • "Alive" (2012)


    Single

    • "We Belong Together" (2006)
    • "La La La" (2006)
    • "BİGBANG" (2006)
    • "M" (2015)
    • "A" (2015)
    • "D" (2015)
    • "E" (2015)