9 Kasım 2017 Perşembe

The Girl Who Sees Smells


Adı: The Girl Who Sees Smells | Sensory Couple 냄새를 보는 소녀
Tür: Romantik, Aksiyon, Komedi, Fantastik
Yönetmen: Baek Soo-Chan
Senarist: Man Chwi (orijinal comic), Lee Hee-Myung
Yapımcı: Kim Yong-Jin, Lee Yong-Seok, Min Yeon-Hong, Jang Sung-Wook
Yayıncı: SBS
daum: 8.8
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2015
Yayın Tarihi: 1 Nisan 2015 - 21 Mayıs 2015
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe - 21:55
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


Dizimizin adı Sensory Couple 2015 yapımı diziyi yeni izleme fırsatı buldum. Vakit buldukça izleyemediğim eski dizilere vakit ayırır oldum ve iyiki bu diziyide listeme eklemişim diyorum.

Konusu:

Park Yoo-Chun Akvaryumda çalışan ve ömrü boyunca bu işi yapmanın hayalini kuran adı da Moo-gak (kısaca duygusuz) olan genç bir adamdır. Ne var ki kız kardeşi (Kim So-hyun) BarCode Cinayet Davasında öldürülür, bu durum genç adamı öyle bir travmaya sokar ki 20 gün boyunca ta ki biri onu baygın bir vaziyette bulana dek ne uyur ne de bir şey yer.
Altı ay boyunca komada kalır, uyandığında ise bu durumun tuhaf yan etkileri ortaya çıkar. Ne koku ne de tat alabiliyor ne de acıyı hissedebiliyordur. Bedeni çok fazla darbe alırsa bayılıyordur ancak hiçbir şekilde acı hissetmiyordur. Tüm bunlar onun diğer duygularından da kopmasına sebep olur.
Kız kardeşinin katilini bulma gayesiyle 3 yıl sonra polis olur. Her şeyi yediği, en dayanılmaz cinayet mahallerinde bile maske takmadığı ver her türlü darbeye dayandığı için süper maço olduğuna dair bir ün kazanmıştır. 


Shin Se-Kyung Komedyen olmayı hayal eden genç bir kadındır. 19 yaşındayken altı aylık komadan sonra hastanede gözlerini açmasından önceki hayatına dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Bundan önce farklı bir ismi olduğunu, BarCode Cinayet Davasında ailesini kaybettiğini ve tek görgü tanığı olduğunu bilmemektedir. 

Nam Goong-Min Herkese son derece kibar davranan bir yıldız şeftir ve her konuda mükemmeldir.





Üç yıl önce, Choi Moo Gak (Yoochun), BarCode Cinayet Davası'nda küçük kız kardeşini kaybetmiştir. O andan sonra soğuk ve duyarsız biri hâline gelmiştir. Bu sırada, Oh Cho Rim (Shin Se kyung) aynı olaydan mucizevi bir şekilde sağ kurtulmuştur. O gün bugündür amneziden muzdariptir ancak aynı zamanda kokuları görebilme yeteneği de edinmiştir.

Can Moo Gak ve Cho Rim beraber çalışıp "BarCode Katilini" yakalamalarını ve birbirlerinin yaralarını iyileştirerek güzel bir romantik dizi izlettiler.


Oyuncular:

Dizinin başrollerinde Park Yoo-Chun ve Shin Se-Kyung paylaşmakta. Park Yoo-Chun  ilk kez I Miss You dizisinde izlemiştim. Başrol kadın oyuncumuzu 2017 yapımı The Bride of Habaek dizisinde izleyip oyunculuğunu sevmemiştim  ama bu dizide oyunculuğu bence harikaydı.



İkinci adam rolunde Nam Goong-Min var  oyuncuğu konusunda kesinlikle kimsenin kötü bir eleştirisi olamaz.Oynadığı her dizide oyunculuğunun hakkını veren hertürlü karaktere girebilen favori oyuncularım arasında.Bu dizideki oyunculuğu kadar kaslı vucudu da olaydı yani.



Park Yoo-Chun soğuk bir karakteri canlandırsada bazı sahnelerde çok tatlıydı.Özellikle yemek yediği sahneler onu izledikçe ekran başında bende acıktım dizi boyu yemek yedim :) Geçde olsa keyif aldığım diziler arasına girdi.






1 yorum: