31 Mart 2017 Cuma

The Liar and His Lover


Adı: The Liar and His Lover | 그녀는 거짓말을 너무 사랑해 
Tür: Romantik, Komedi, Gençlik 
Yönetmen: Kim Jin-Min 
Senarist: Kotomi Aoki (manga) 
Yapımcı: Park Ho-Shik, Jinnie Jin-Hee Choi, Moon Suk-Hwan, Oh Kwang-Hee, Jung Se-Ryung Yayıncı: tvN 
daum: 6.8 
Bölüm Sayısı: 16 
Yapım Yılı: 2017 
Yayın Tarihi: 20 Mart 2017
 Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 23:00 
Dili: Korece
 Ülke: Güney Kore 

OYUNCULAR

Lee Hyun Woo
 Kang Han Kyul 



Joy 
Yoon So Rim


Drama serisi, Kotomi Aoki'nin "Kanojo wa Uso o Aishisugiteru" adlı manga dizisine dayanıyor.
Başrollerde Lee Hyun Woo ve Joy paylaşmaktadır.Lee Hyun Woo Moorim School dan izleyip hayran olduğum için hiç düşünmeden bu diziyi izlemeye başladım tabiki oyunculuğuna söz yok. Netizenler gibi bende Joy'un oyunculuğunu çok beğenmesemde dizinin senaryosu harika tabiki ve Lee Hyun Woo olduğu için kesinlikle izleyeceğim dizi...
Gelelim dizimizin konusuna ;Kang Han-Kyeol ( Lee Hyun-Woo ) harika bir besteci ve başkalarının sesinden ilham alır ama  kimliğini başkalarından gizler. Kang Han-Kyeol, Yoon So Rim (Joy) ile tesadüfen karşılaşır.

Yoon So Rim  o karşılaşmadan sonra Kang Han-Kyeol  aşık olur. Yoon So Rim lise öğrencisi olmasına rağmen harika bir sese sahiptir.


İlk başta   Yoon So Rim sesine aşık olduğunu düşünsede dizinin ilerleyen bölümlerinde Kang Han-Kyeol tamamem gerçek aşkı bulacaktır...






30 Mart 2017 Perşembe

Cunning Single Lady





Adı: Angkeumhan Dolsingnyeo / Cunning Single Lady / 앙큼한 돌싱녀
Yönetmen: Ko Dong-Sun
Yazar: Lee Ha-Na, Choi Soo-Young
Kanal: MBC
Bölüm Sayısı: 16
daum:7.9
Yayın Tarihi: 27 Şubat 2014 - 17 Nisan 2014
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba ve Perşembe 21:55
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore



OYUNCULAR


 Joo Sang-Wook - Cha Jung-Woo


           Lee Min-Jung - Na Ae-Ra                               Seo Kang-Joon  - Kook Seung-Hyun 

Ae-Ra daha iyi bir yaşam için tamamen görünümüze odaklanmıştır. Sonra mühendislik okuyan Jung-Woo ile karşılaşır ve sonunda evlenirler.




İlk başta herşey mükemmel giderken Jung-Woo  hayalindeki işi yapmak için memurluğundan istifa eder ama işler yolunda gitmez ve Ae-Ra ile boşanırlar. Boşanma sonrasında Ae-Ra zor zamanlar geçirir. Jung-Woo ise Ae-Ra'nın aksine başarılı bir IT geliştirici olup zengin olur.




Ae-Ra nın başı belaya girer ve karakola düşer onu kurtarmaya 3 yıl önce boşandığı eşi gelir ve artık zengin birisi olduğunu öğrenir.






 Ae-Ra ise onu tekrar baştan çıkarmaya ve onunla yine evlenmeye çalışır Ceo olduğu şirkette işe başlar .Aynı şirkette beraber çalışan  Kook Seung-Hyun da Ae-Ra ya aşık olur .





İkili arasında önce nefret sonra kıskançlık ve sonra bitmeyen aşk yaşanır ve oldukça güzel romantik komedi tarzında yakınlaşmaya başlar.



Zaman geçtikçe birbirlerine olan aşklarının bitmediklerini  fark ederler ve dizinin finali çok güzel bir şekilde  biter...
                                                


                                         

29 Mart 2017 Çarşamba

Queen of Ring

Adı: Queen of Ring | 반지의 여왕 
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik 
Yönetmen: Kwon Sung-Chan
 Senarist: Kim A-Jung 
Yapımcı: - Yayıncı: MBC, NaverTV
 daum: 9.8 
Bölüm Sayısı: 6 (MBC) 
Yapım Yılı: 2016 - 2017 
Yayın Tarihi: 9 Mart 2017 – 23 Mart 2017 (MBC) 
Yayın Günleri ve Saati: Perşembe – 23:00 (MBC) 
Dili: Korece
 Ülke: Güney Kore 

OYUNCULAR


     
   Kim Seul Gi -Mo Nan Hee               Ahn Hyo Seop -Park Se Gun        Yoon So Hee -Kang Mi Joo 


"Queen of Ring" dizisi "Three Color Fantasy" adı altında toplanmış, konusu farklı olan ve her birinin bir rengi temsil ettiği dizilerin sonuncu mini dizisidir. Bu dizilerden ilki "The Universe's Star  'beyaz'ı, ikincisi "Romance Full of Life" 'yeşil'i, üçüncüsü "Queen of Ring" 'altın rengi'ni temsil etmektedir. 




Mo Nan Hee çirkin bir kızdır. Annesinden büyük bir aile sırrı olduğunu öğrenir. Miraz bir yüzük vardır ve bu yüzüğü taktığı zaman karşısındaki erkek onu hayal ettiği kadın olarak görmektedir. Mo Nan Hee de Park Se Gun dan hoşlanmaktadır.Park Se Gun sadece güzel kızlarla çıkmaktadır ve onu etkilemek için aile sırrı olan yüzüğü takar ve Park Se Gun o günden sonra Nan Hee yi hayalindeki kız olarak görmeye başlar.

Park Se Gun Namsan kulesinde bir kızla karşılaşmıştır ve Nan Hee yi o kız olarak görmeye başlar ve ona aşık olur. Sevgili olup elle dolaştıklarında milletin  tepkisi ilginçti.Tabi yakışıklı birisi çirkin birisiyle sevgili olamaz..

Dizinin en güzel sahnesiydi bence yağmurda ıslanmaması için pizza kutusuyla yağmurdan koruması

Tabi bu mutlulukları  uzun sürmez  mağazada alışveriş yaptıklarında gercek ortaya çıkar.




       
Park Se Gun aslında sevdiği insanın Mo Nan Hee olmadığını yakın arkaşadaşı Kang Mi Joo olduğunu öğrenir.Kan Mi Joo ile vakit geçirirken sevdiği insanın o olmadığını anlar ve finalde Park Se Gun aşık olduğu kişinin Nan Hee olduğunu farkeder .

                             








 Bayılıyorum mutlu sonla biten dizilere.Aslında Sevdiğimiz insan bizim için dünyanın en güzelidir...


27 Mart 2017 Pazartesi

Oh My Ghost


Adı: Oh My Ghost 오 나의 귀신님
 Tür: Romantik, Komedi, Fantastik 
Yönetmen: Yoon Je-Won 
Senarist: Yang Hee-Seung 
Yapımcı: - Yayıncı: tvN
 daum: 9.5 
Bölüm Sayısı: 16
 Yapım Yılı: 2015 
Yayın Tarihi: 3 Temmuz 2015 - 22 Ağustos 2015 
Yayın Günleri ve Saati: Cuma & Cumartesi - 20:30
 Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore 

OYUNCULAR


Cho Jung-Seok 
Kang Sun-Woo
 Cho Jung-Suk dizide, (söylemeden geçemiycem çok yakışıklı )yıldız bir şef olan Kang Sun-Woo karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri iyi görünümlü ve kendinden emin bir kişiliğe sahip olmasına rağmen eski kız arkadaşını hala unutamamıştır. 

Park Bo-Young
Na Bong-Sun

Park Bo-Young şef yardımcısı olarak çalışan Na Bong-Sun karakterini canlandırmaktadır. Ürkek kişiliği ve kendine olan güvensizliğinden dolayı hiç arkadaşı yoktur. Emrinde çalıştığı şef Kang Sun-Woo'ya (ChoJung-Suk )karşı gizli bir aşk beslemektedir. Ayrıca onun hayaletleri görebilme gibi bir yeteneği vardır. 

Kim Seul-Gi 
Shin Soon-Ae
 Kim Seul-Gi dizide, bir hayalet olan Shin Soon-Ae karakterini canlandırmaktadır. ve hiç evlenemeden ölmüştür.Bakire olarak öldüğü için ruhu bu dünyayı terketmek istememektedir.



Ne yalan söyleyim ilk 3 bölümün sıkılarak izlediğim dizi 4. bölümden sonra u dönüşü yaptırdı bana. The Master's Sun'dan sonra hayaletli dizileri sever oldum :) İlk başta konu biraz sıkıcı gelsede sakın yarıda bırakmayın diziyi izlerken çok keyif aldım  sonrasında. 

Gelelim dizimizin konusuna.Na Bong-Sun aşçı yardımcısıdır. Çekingen kişiliği ve öz-saygısının düşük olması yüzünden arkadaşı yoktur. Şaman ninesi sayesinde çocukluğundan beri hayaletlerle iletişim kurabilmektedir.Sürekli etrafta özür dileyerek bir kızımız ama  Birgün tavlama sanatında uzman hayalet Shin Soon-Ae tarafından ele geçirilir ve olanlar olur. Bundan sonra dizimiz dahada keyifli olmaya başladı :)



Kang Sun-woo Bong-Sun daki değişikliği farkeder aslında hasta olduğunu düşünüp dokrara bile götürür. Hayalet tarafından ele geçirilen ürkek kızımız bi anda kendinden emin bir bayan olur yakışıklı şefimize yapışır :) 
Park Bo-Young izlerken çok etkilendim gerçekten iki farklı kişiliği oynamış o kadar keskindi ki karekterleri oynanışı iki farklı kişiyi izledim...

 Iki farklı kişilik; kizimiz normalde sürekli özür dileyen şefin gözlerine bile bakamazken hayalet içine girdikten sonra bambaşka bir kadın oldu.







İlk başta bu durumdan rahatsız olsa da daha sonra oda Na Bong-Sun 'a aşık olur. Romantizim bundan sonra havalarda uçuşuyor.İzlerken çok ama çok keyif aldım olumsuz yorumlara kulak asmayın ve kesinlikle izleyin bu diziyi..










En çok güldüğüm replikti buda :)