25 Mart 2021 Perşembe

Beyond Evil





Adı: Beyond Evil | Monster | 괴물
Tür: DramAksiyonGerilimGizem
Yönetmen: Shim Na-Yeon
Senarist: Kim Soo-Jin
Yapım Şirketi: Celltrion Entertainment, JTBC Studios
Yayıncı: JTBC
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2020 – 2021






Shin Ha-Kyun dizide bir dedektif olan Lee Dong-Sik karakterini canlandırmaktadır. Bir zamanlar yetenekli bir dedektifti.Şimdi küçük ama huzurlu bir şehirdeki Manyang Polis Merkezi’nde görev almaktadır.



Yeo Jin-Goo dizide elit bir dedektif olan Han Joo-Won karakterini canlandırmaktadır. Babası, Ulusal Polis Teşkilatı’nın bir sonraki şefi olarak görülmektedir. Ancak, Han Joo-Won'un herkesten sakladığı bir sırrı var. Bir gün, Lee Dong-Sik’in (Shin Ha-Kyun) görev aldığı aynı karakola tayin edilir ve onun ortağı olur.




Konusu


Lee Dong-Sik ( Shin Ha-Kyun ) bir zamanlar yetenekli bir dedektifti.  Şimdi küçük bir şehirde Manyang Polis Merkezinde çalışmaktadır.Sessiz bir hayat yaşayan dedektifin hayatı aynı karakola transfer edilen yeni dedektif Han Joo-Won ( Yeo Jin-Goo ) ile  değişir.  

Küçük, huzurlu şehirde bir seri cinayet davası işlenir. Dava, 20 yıl önce meydana gelen ve Lee Dong-Sik'in hayatını değiştiren aynı seri cinayet davası ile benzemektedir. İki dedektif katili yakalamaya çalışır.




Dizinin ilk dört bölümünü izlemiş biri olarak tek bişey söyleyebilirim bayıldım.Kurgusu senaryosu ve oyuncuların üst seviye başarılayla izleyici ekrana kitlemeye başardı. Dizi yayınlandığı Güney Kore 'de yüksek reytinglerle bir numarada şuanda. Şimdiden iyi seyirler...

23 Mart 2021 Salı

Mouse




Adı: Mouse | 마우스
Tür: DramAksiyonGerilimGizem
Yönetmen: Choi Joon-Bae, Kang Cheol-Woo
Senarist: Choi Ran
Yayıncı: tvN
Bölüm Sayısı: 20
Yapım Yılı: 2020 – 2021




Lee Seung-Gi dizide çaylak bir polis memuru olan Jung Ba-Reum karakterini canlandırmaktadır.Çaylak polisimiz dürüst bir insandır ve adaleti sağlamaya çalışmaktadır.




Lee Hee-Joon dizide bir dedektif olan Koo Moo-Chi karakterini canlandırmaktadır. Anne ve babası genç bir çocukken cinayete kurban gider. Ailesinin intikamını almaya kararlıdır. Bu yüzden yasaları çiğnemeyi umursamaz ve suçluları yakalamak için gereken her türlü yola başvurur.


Park Ju-Hyun dizide lise son sınıf öğrencisi olan Oh Bong-Yi karakterini canlandırmaktadır. 


Kyung Soo-Jin  dizide bir PD olan Choi Hong-Joo karakterini canlandırmaktadır.Çocukluktan kalma herkesten sakladığı bir sırrı vardır.




Konusu

Dizi, polis merkezinde çalışan çaylak bir polis memuru Jung Ba-Reum ( Lee Seung-Gi  ) nin yolu bir  gün  tüm ülkeyi korkuya düşüren bir psikopatla karşılaşılaşıp  ve tüm hayatının değişmesini konu alıyor.Aynı zamanda anne karnındaki bir psikopatı genetik test kullanarak taramanın mümkün olup olmadığı gibi soruları da gündeme getiren dizide eğer anne karnındaki çocuk bir psikopatsa, o çocuğa sahip olmak akıllıca olur mu? Sahip olunduktan sonra sonuçlarına katlanılabilirmi ? sorularına cevap aranıyor.



 

Vincenzo


Adı: Vincenzo | 빈센조
Tür: DramRomantikKomedi, Suç, Hukuk
Yönetmen: Kim Hee-Won
Senarist: Park Jae-Bum
Yayıncı: tvN, Netflix
Bölüm Sayısı: 20

Bugünkü dizimiz Vincenzo...Dizinin başrollerinde erkek başrol olarak Vincenzo Cassano roluyle (Song Joong-Ki) izliyoruz.




Kadın başrol oyuncumuz ise  dizide bir avukat olan Hong Cha-Young karekterini canlandıraln Jeon Yeo-Bin.


İkinci erkek başrol oyuncumuz ise Taecyeon dizide Woosang hukuk firmasında stajyer olarak çalışan Jang Jun-Woo karakterini canlandırmaktadır.





Konusu

Dizi, bir İtalyan aile tarafından evlat edinilen Vincenzo Cassano’nun (Song Joong-Ki) etrafında dönmektedir. Korece adı Park Joo-Hyung olan Vincenzo Cassano, İtalya’da mafyalara danışmalık yapan bir avukattır. Ancak, mafya grupları arasında bir savaş başlayınca Kore’ye geri döner. Burada, kendi bildiği yoldan adaleti sağlamaya çalışırken bir taraftan bodrumu altın dolu bir binayı ele geçirmeye çalışmaktadır.. Bu süreçte, aldığı davaları kazanmak için her şeyi yapan Avukat Hong Cha-Young'a (Jeon Yeo-Bin) âşık olur.










             Dizi hakkında ufak bir bilgi verelim.İlk bölümlerde İtalya da çekildiğini düşündüğümüz sahneler Corona sebebiyle Güney Kore de çekilmiş.Hepsi Bilgisayar Tarafından Oluşturulan Görüntü (CGI) efektleri kullanılarak oluşturulan sahneler oldukça başarılıydı ,seyirciyi bence ikna etmeyi başardı.

19 Mart 2021 Cuma

Mr. Queen

 



Drama: Mr. Queen  / No Touch Princess 
Revised romanization: Cheorinwanghoo
Yönetmen: Yun Seong Sik
Yazar: Park Kye Ok, Choi Ah Il
Bölüm Sayısı: 20
Tür: Tarihi, Komedi, Fantastik





Dizinin başrollerdinde  
 Kraliçe Kim So-Yong'un rolüyle ( Shin Hye-Sun ) izledik.Söylemeden geçemiycem oyunculuğuna hayran kaldım kendisinin ve izlerken hiç bir bölümden sıkılmadım.Mimikleri ,hareketleri ve oyunculuğuyla gerçekten çok etkiledi beni.Bayıldım tek kelimeyle.(Çok sevimli değilmi :) )





Gelelim erkek başrolümüze 
 Kral Cheoljong roluyle  ( Kim Jung-Hyun ) izledik.İkilinin uyumu harikaydı cast seçimi on numara olmuş.

KONUSU


Günümüzde Jang Bong-Hwan ünlü bir şef olarak çalımaktadır. Özgür bir ruha sahiptir, ancak kaza sonucu ruhu Joseon döneminde Kraliçe Kim So-Yong'un ( Shin Hye-Sun ) bedeninde bulur kendisini.
 Kral Cheoljong'un ( Kim Jung-Hyun ) sırları vardır. Nazik ve yumuşak başlı biri gibi görünmektedir ancak güçlü yönlerini gizlemektedir.. 








Oyucular dizi çekimleri sırasında o kadar keyif almışlar ve eğlenmişlerki ekran başındaki seyircilere 20 bölümlük muhteşem bir  dizi izlettiler..



 

18 Mart 2021 Perşembe

The King: Eternal Monarch







Adı: The King: Eternal Monarch | 더 킹: 영원의 군주
Tür: DramRomantikFantastik
Yönetmen: Baek Sang-HoonJung Ji-Hyun
Senarist: Kim Eun-Sook
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2019 – 2020

Uzun bir aradan sonra Merhaba....

Aranın sonunda ilk tanıtacağım dizinin The King: Eternal Monarch
olmasını istedim.Dizi tanıtımına geçmeden önce son bir yılda tüm dünyayı etkisen alan bir hastalıkla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz.Corona  denen bu illlet 1 yıldır bizimle ve gitmeyide düşünmüyor gibi.Herkesi eve hapis hayatı yaşatan  ,sevdiklerimizin ölümlerine sebep olan ,ailemizden ve arkadaşlarımızdan  uzak kalmamızı sağlayan bu hastalık inşallah kısa zaman da terkeder bizi. Umarım güzel günler bizim için çok yakındır...

Geçelim dizimize dizimizin senaryosunu Kim Eun-Sook yazmıştır.Tanımayanlar için ufak bir hatırlatma yapayım Goblin ,Descendants of the Sun, 
The Heirs  gibi başarılı yapımlara imza atan bir yazardır kendileri.




Dizinin Başrollerinde herkesin sevdiği bir oyuncu Lee Min Ho bulunmaktadır.Ordudan terhis olduktan sonraki ilk dizisidir.Dizide Kore İmparatoru olan Lee Gon karakterini canlandırmaktadır.



Lee Min Ho ya eşlik eden Kadın başrolümüz ise Kim Go-Eun. Daha önce Goblin ve Cheese in the Trap dizisinde başrol kadın oyuncu olarak izlemiştim.
Dizide Jung Tae-Eul ve Luna adlarında iki farklı karakteri canlandırmaktadır. Jung Tae-Eul, Güney Kore Cumhuriyeti’nde bir dedektiftir. Luna Kore İmparatorluğu’nda bir suçludur.






Diğer oyuncumuz ise Woo Do-Hwan dizide Jo Eun-Seob ve Jo Young adlarında iki farklı karakteri canlandırmaktadır. Jo Eun-Seob karakteri, Güney Kore Cumhuriyeti’nde, sıradan bir kamu hizmeti çalışanıdır. Jo Young karakteri, Kore İmparatorluğu’nda, İmparator Lee Gon'un (Lee Min-Ho) korumasıdır.



Konusu:

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon (Lee Min-Ho) paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.











Lee Min Ho hayranı olarak diziyi izlerken çok keyif aldım.Dizi senaryosu ,görüntü kalitesi oyuncu seçimleri ve özellikle Lee Min Ho 'nun kıyafetleriyle on numara bir diziydi.İzlemeyenlere şimdiden iyi seyirler.