18 Mart 2021 Perşembe

The King: Eternal Monarch







Adı: The King: Eternal Monarch | 더 킹: 영원의 군주
Tür: DramRomantikFantastik
Yönetmen: Baek Sang-HoonJung Ji-Hyun
Senarist: Kim Eun-Sook
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2019 – 2020

Uzun bir aradan sonra Merhaba....

Aranın sonunda ilk tanıtacağım dizinin The King: Eternal Monarch
olmasını istedim.Dizi tanıtımına geçmeden önce son bir yılda tüm dünyayı etkisen alan bir hastalıkla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz.Corona  denen bu illlet 1 yıldır bizimle ve gitmeyide düşünmüyor gibi.Herkesi eve hapis hayatı yaşatan  ,sevdiklerimizin ölümlerine sebep olan ,ailemizden ve arkadaşlarımızdan  uzak kalmamızı sağlayan bu hastalık inşallah kısa zaman da terkeder bizi. Umarım güzel günler bizim için çok yakındır...

Geçelim dizimize dizimizin senaryosunu Kim Eun-Sook yazmıştır.Tanımayanlar için ufak bir hatırlatma yapayım Goblin ,Descendants of the Sun, 
The Heirs  gibi başarılı yapımlara imza atan bir yazardır kendileri.




Dizinin Başrollerinde herkesin sevdiği bir oyuncu Lee Min Ho bulunmaktadır.Ordudan terhis olduktan sonraki ilk dizisidir.Dizide Kore İmparatoru olan Lee Gon karakterini canlandırmaktadır.



Lee Min Ho ya eşlik eden Kadın başrolümüz ise Kim Go-Eun. Daha önce Goblin ve Cheese in the Trap dizisinde başrol kadın oyuncu olarak izlemiştim.
Dizide Jung Tae-Eul ve Luna adlarında iki farklı karakteri canlandırmaktadır. Jung Tae-Eul, Güney Kore Cumhuriyeti’nde bir dedektiftir. Luna Kore İmparatorluğu’nda bir suçludur.






Diğer oyuncumuz ise Woo Do-Hwan dizide Jo Eun-Seob ve Jo Young adlarında iki farklı karakteri canlandırmaktadır. Jo Eun-Seob karakteri, Güney Kore Cumhuriyeti’nde, sıradan bir kamu hizmeti çalışanıdır. Jo Young karakteri, Kore İmparatorluğu’nda, İmparator Lee Gon'un (Lee Min-Ho) korumasıdır.



Konusu:

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon (Lee Min-Ho) paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.











Lee Min Ho hayranı olarak diziyi izlerken çok keyif aldım.Dizi senaryosu ,görüntü kalitesi oyuncu seçimleri ve özellikle Lee Min Ho 'nun kıyafetleriyle on numara bir diziydi.İzlemeyenlere şimdiden iyi seyirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder