17 Eylül 2018 Pazartesi

Suits




Adı: Suits | 슈츠
Tür: Dram, Hukuk
Yönetmen: Kim Jin-Woo
Senarist: Kim Jung-Min
Yayıncı: KBS2
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2017 - 2018
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2018 – 14 Haziran 2018
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe – 22:00
Dili: Korece 
Ülke: Güney Kore



Efsane dizi Suits...2018 yılının hit dizilerinden biriydi bana göre. Oyuncu kadrosu,senaryosu kesinlikle 10 puanlık .....


Dizinin başrollerini 2 yakışıklı paylaşmakta Jang Dong-Gun dizide Kore’nin en büyük hukuk firmasının efsanevi avukatı olan Choi Kang-Seok ile izledik  söylemeye gerek varmı bilmiyorum ama dizide kendileri Karizmatik ve çekici birisini canladırdı.

Diğer başrol oyuncumuz Park Hyung-Sik.... dizide bir avukat olan Go Yeon-Woo karakterini canlandırdı.Yeon-Woo, olağanüstü derecede iyi bir fotografik hafızaya sahiptir.   Söylemeden geçemiycem takım elbise bir erkeğe mutlaka yakışır ama kırmızı convers ile bukadar mı yakışıklı olunur :)


Konusu:
Dizi, Güney Kore’nin en büyük hukuk firmasında avukatlık yapmakta olan Choi Kang-Seok (Jang Dong-Gun) ve lisansı olmadığı halde aynı şirkette avukatlık yapmaya başlayan Go Yeon-Woo'nun (Park Hyung-Sik) etrafında dönmektedir.

Hukuk türündeki drama da aşk yokmu diye merak edenlere az da olsa aşk sahneleride izledik . Konu ne olursa olsun her bölümünü iple çekeceğiniz bir dizi olmuş.

.



15 Eylül 2018 Cumartesi

100 Days My Prince




Adı: 100 Days My Prince | 백일의 낭군님Tür: RomantikKomediTarih
Yönetmen: Lee Jong-Jae
Senarist: No Ji-Sul
Yayıncı: tvN
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018
Yayın Tarihi: 10 Eylül 2018
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 21:30
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


100 Days My Prince....Daha ilk bölümden izlenme rekorları kıran dizi.Gelsin Muhteşem dizinin oyuncuları.


 EXO Grubunun vokalisti Do Kyung-Soo velihat prens rolünde izleyeceğiz. Kendisini 2016 yapımı Older Brother filminde ve 2014 yapımı It's Okay, That's Love dizisinde izlemiştim kesinlikle oyunculuğu on numara. İlk kez bir dizide başrol oyuncusu olarak izleyeceğim için heycanlıyım.


Kadın başrol oyuncumuz Nam Ji Hyun son olarak Suspicious Partner dizisinde Ji Chang-Wook ile izlemiştik. Sevdiğim bir oyuncudur kendisi.




Konusu:
Dizi, aniden ortadan kaybolan Joseon’un veliaht prensi (Do Kyung-Soo) etrafında dönmektedir. Bir gün, bir suikast girişimi sonucunda ölümcül bir yara alır ve uçurumdan aşağı düşer.Geçirdiği bir kaza sonucunda hafızasını kaybeden veliaht prens işe yaramaz bir adam olan Won Deuk olarak sarayın dışında 100 gün geçirir. 
Nam Ji-Hyun dizide Joseon’un ilk dedektiflik ajansını açan Hong-Sim oldukça zeki biridir. Yolları velihat prens ile kesişir ve bir gün, Lee Yeol (Do Kyung-Soo) ile formalite icabı evlenmek zorunda kalır.






14 Eylül 2018 Cuma

Devilish Joy


Adı: Devilish Joy | Diabolic Happiness | 마성의 기쁨

Tür: Dram, Romantik, Komedi
Yönetmen: Kim Ga-Ram
Senarist: Choi Ji-Yeon
Yayıncı: Dramax, MBN
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018
Yayın Tarihi: 5 Eylül 2018
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe – 23:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


0 km bir dizi  Devilish Joy ilk 2 bölümünü izledim koşarak yazmaya geldim. Tek kelimeyle bayıldım...


Dizinin başrollerdinde Choi Jin-Hyuk tanımayan yoktur kendisini 2013 yapımı Gu Family Book dizisinde izleyip oyunculuğuna hayran kalmıştım bu dizi de karakteri tam oturmuş .Adam karizma  her haliyle bişey yapmayıp araba sürse bile yetiyor :)




Kadın başrol oyuncumuz Song Ha-Yoon  tanımayanlar için 
küçük bir hatırlatma yapalım en son Fight for My Way dizisinde izlemiştik.









Dizi, bir tür hafıza sorunu olan Gong Ma-Sung’un (Choi Jin-Hyuk) etrafında dönmektedir. Ma-Sung yurt dışı gezisinde  tanımadığı bir kadına farkında olmadan aşık  olur ve ona yardım etmek isterken  bir trafik kazası geçirir. Doktor olan Ma-Sung geçirdiği bu trafik kazasından sonra hafıza sorunları yaşamaya başlar.



 Kazadan sonra 3 yıl geçer.Artık sadece bir günlük bir hafızaya sahip olan Ma-Sung, bir gün içerisinde neler yaşadıysa onları bir kâğıda not alır. Ertesi gün, aldığı notları ezberler.Popüler bir oyuncu olan Joo Ki-Bbeum 3 yıl önce yaşadığı olaydan sonra oyunculuğu bırakır. Kendi haline çalışmaya başlar. Hiç ummadıkları  anda Ma-Sung  ve Joo Ki-Bbeum ile karşılaşır ve hafızasında görüntüler canlanmaya başlar. İkili birbirine  aşık olurlar.



13 Eylül 2018 Perşembe

My ID Is Gangnam Beauty







Adı: My ID Is Gangnam Beauty | 내 아이디는 강남미인
Tür: Romanti, Komedi, Gençlik
Yönetmen: Choi Sung-Bum
Senarist: Gi Maeng-Gi (webtoon), Choi Soo-Young
Yayıncı: JTBC
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018
Yayın Tarihi: 27 Temmuz 2018 – 15 Eylül 2018
Yayın Günleri ve Saati: Cuma & Cumartesi – 23:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

Çirkin ördek yavrusunun hikayesi.....My ID Is Gangnam Beauty 




Dizin başrollerdinde  
Kang Mi-Rae rolüyle Lim Soo-Hyang , Do Kyung-Seok rolüyle  Cha Eun-Woo izliyoruz..Cha Eun-Woo Astro grubunun vokalisti .İlk kez dizide izlediğim oyuncu idol olmasına rağmen taktirlik oyunculuk gösterdi.


Konusu:


Dizi, iki üniversite öğrencisinin etrafında dönmektedir. Kang Mi-Rae (Lim Soo-Hyang), çirkin olduğu için insanlar tarafından sürekli aşağılanmış ve zorbalığa uğramış birisidir. Bu duruma daha fazla katlanamaz ve estetik ameliyatı olur. 



Yeni güzel yüzü ile üniversiteye başlayan Mi-Rae güzel bir yüze sahip olsada  insanlar kaba davranmaya devam eder. Gangnam Güzeli olarak aşağılayıcı bir şekilde çağırmaya devam ederler.Kang Mi-Rae ile aynı üniversiteye giden Do Kyung-Seok (Cha Eun-Woo)  aynı ortaokuldan mezundur ve   Mi-Rae nin eski halini bilmektedir. Bayanlar arasında çok popüler olan Cha Eun-Woo insanların dış güzelliğinden daha çok iç güzelliğine önem veren birisidir.Kyung-Seok  zamanla Mi-Rae’ye âşık olur.






Witch's Love



Adı: Witch's Love | 마녀의 사랑
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik

Yönetmen: Park Chan-Yool

Senarist: Son Eun-Hye

Yayıncı: MBN
Bölüm Sayısı: 12
Yapım Yılı: 2018
Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2018 – 30 Ağustos 2018
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe – 23:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore



 Witch's Love .....Goblinler,wampirler,robotlar olur da cadılar olmazmı tabikide olur.İlk kez kore yapımı cadı dizisi izlemiş biri olarak diziyide oyuncuları da sevdim. Cadı denince ilk aklıma Sabrina gelirdi eminim izlemeyen yoktur. Witch's Love Cadıların  Aşkı adı gibi cadıların da sevebileceğini güzel,tatlı bir şekilde bize izlettirdi.
Yoon So-Hee
Kang Cho-Hong
Hyun Woo
Ma Sung-Tae










Dizinin başrollerinde  başkalarının işlerine burnunu sokan ve bir cadı olan Kang Cho-Hong (Yoon So-Hee)  'yi izledik .Diğer başrol oyuncumuz Hyun Woo (Ma Sung-Tae) karakteriyle ilk kez bu dizide izledim ve karizmasına hayran olmamak elde değildi..





Konusu:


Bir cadı olan  Kang Cho-Hong, kendisi gibi olan büyükannesi ve teyzesi ile birlikte pirinç çorbası yapan bir yemek dükkanı işletmektedir. 50 yıldır işlettikleri dükkan da herkes prinç çorbasının tarifini merak etmektedir ve bu nedenle insanlar dan uzak durmaktadırlar. Bir gün çocukluğunda geçirdiği gizimli olayı çözmek için Ma Sung-Tae çıkagelir .Artık binanın sahibidir ve  Kang Cho-Hong ile aralarında aşk başlar.











Gizemli fantastik konuları hep sevmişimdir nedense doğa üstü olayları dizilerde izlemek daha çok hoşuma gidiyor ve beni heycalandırıyor. Buyrun buda insanoğlunun gerçeği :)


10 Eylül 2018 Pazartesi

Life



Adı: Life | 라이프
Tür: DramMedikal
Yönetmen: Hong Jong-Chan

Senarist: Lee Soo-Yeon
Yayıncı: JTBC 
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018
Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2018 – 11 Eylül 2018
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 23:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


Konusu:

Herşeye kar etme gözü ile bakan hırslı bir işletmeci  ve hastaları için herşeyi göze alan ahlaklı bir doktorun hikayesi... Life

Başrolleri Lee Dong-Wook ve Cho Seung-Woo 'nun  paylaştığı dizide  hastane içindeki güç savaşları anlatılmakta.

 


Bir tarafta başarılı acil servis doktoru  Lee Dong-Wook diğer tarafta havalı ,iddalı hastane müdürü  Cho Seung-Woo....  Konu itibariyle bilindik bir yapım olsada başrol oyuncularının kalitesi diziyi izlettiyor. Bakalım savaşın sonucunda kazanan taraf kim olucak.


Still 17 | Thirty But Seventeen


Adı: Still 17 | Thirty But Seventeen | 30 but 17 | 서른이지만 열일곱입니다
Tür: RomantikKomedi
Yönetmen: Jo Soo-Won
Senarist: Jo Sung-Hee
Yayıncı: SBS
Bölüm Sayısı: 40
Bölüm Süresi: 35 Dakika
Yapım Yılı: 2018
Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2018 – 25 Eylül 2018
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı – 22:00 
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore



                                          Yang Se-Jong                             Shin Hye-Sun 

                          

Dizimizin başrollerini    Yang Se-Jong    ve     Shin Hye-Sun paylaşmakta.  Yang Se-Jong  'u en son Temperature of Love  dizisinde izlemiştim.Burda da rolünün hakkını vermiş bu resimde çok farklı birisi haline dönüşmüş ne yalan söyleyim ilk gördüğümde güzelim çocuğu ne hale getirmişler dedim :)




Konusu:

Dizi, 17 yaşındayken trafik kazası geçiren ve 13 yıl boyunca komada kalan bir kadının (Shin Hye-Sun) etrafında dönmektedir. Uyandığında artık bedeni 30 yaşındadır.


Shin Hye-Sun dizide 17 yaşındayken trafik kazası geçirir ve uzun süre komada kalır.  13 yıl aradan sonra 30 yaşında uyanan Woo Seo-Ri uyandıktan sonra bedeni 30 yaşında olsa da onun zihinsel yaşı 17’dir. 
Yang Se-Jong 13 yıl önce bir travma geçirmiştir ve geçirdiği travma sonucunda kendini toplumdan soyutlamıştır.30 yaşında  bir set tasarımcısı olan Gong Woo-Jin hiç beklenmedik anda Yang Se-Jong) ile karşılaşır , tesadüfler sonucunda aynı evde yaşamaya başlarlar ve  birbirlerine âşık olurlar.








8 Eylül 2018 Cumartesi

Mr. Sunshine

Adı: Mr. Sunshine | 미스터 션샤인
Tür: RomantikAksiyonTarih
Yönetmen: Lee Eun-Bok
Senarist: Kim Eun-Sook
Bölüm Sayısı: 24
Yapım Yılı: 2017 - 2018
Yayın Tarihi: 7 Temmuz 2018 – 23 Eylül 2018
Yayın Günleri ve Saati: Cumartesi & Pazar – 21:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore




Mr.Sunshine..... Sunshine Güneş ışığı anlamına gelmektedir.   Dizinin senaristi Kim Eun-Sook  kendisi Goblin,Descendants of the Sun,The Heirs ve Secret Garden gibi efsana olmuş dizilerin yazarıdır.  Senarist koltuğunda Kim Eun-Sook olunca hiç düşünmeden izlemeye başladığım dizi   konusu,çekimleri,görüntü kalitesiyle iyiki izlemişim dediğim diziler arasında oldu.
Dizinin senaristi kadar oyuncu kadrosuyla da adından söz ettirdi.


 Lee Byung-Hun
Kim Tae-Ri
Yoo Yeon-Seok
Kim Min-Jung
Byun Yo-Han
Konusu:
Dizi, 1900’lü yılların başında, Kore’nin Japon işgali döneminden önce geçmektedir. ABD’nin 1871 tarihinde Joseon'daki seferi sırasında, Lee Byung-Hun küçük bir çocukken Amerikan askerleri tarafından kurtarılır ve Amerika’ya götürülür. Burada yeni bir kimliğe sahip olur.Bir yetişkin olduğunda Joseon’a geri döner. Burada bir Amerikan askeri olarak konuşlandırılır ve bir aristokrat aileden gelen kadına âşık olur.



Diziden dikkat çeken isimlerden birisi de Yoo Yeon-Seok dizide siyah ejder topluluğunun liderini canladırmakta . Yeni görüntüsüyle bambaşka birine dönüşen oyuncu kendine hayran bıraktı söylemeden geçemiycem.